Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Gemeenschapsgeld

De financiële positie van onze gemeente is zeer gezond te noemen en menig andere gemeente zou graag in onze schoenen willen staan. Het college heeft in de voorgaande jaren een beroep gedaan op de burger om tekorten op te vangen door o.a. lastenverhogingen. Daarom is het niet meer dan terecht dat nu de financiële positie zo uitstekend is, de burger op zijn beurt mag meeprofiteren. Daartoe wil D66-HvA de komende jaren de nadruk leggen op de invulling van ambities en tegelijkertijd de gemeentelijke lasten niet harder laten stijgen dan de inflatie.

Burgerparticipatie is vooral waardevol als de inwoners voldoende inzicht hebben waaraan het geld wordt uitgegeven. Het moet duidelijk zijn welke achtergrond een besteding heeft en wat voor effect het heeft op de lange termijn. Om burgerparticipatie goed mogelijk te maken dient het huishoudboekje van Asten zo transparant mogelijk te zijn.

D66-HvA kiest voor: • Een gezond financieel bestuur en een sluitende begroting • Lokale lasten die niet harder stijgen dan de inflatie • Meer transparantie in het gemeentelijk huishoudboekje